Kjersti Barsok: «På gjensyn på Velferdskonferansen!»

Raymon Johansen møtte massiv motstand da han på helgens Trondheimskonferanse presentere Aps politikk opp mot stortingsvalget uten å komme med noen konkrete politiske visjoner. Det eneste han hadde å komme med var skremselspropaganda knyttet til at en Høyreregjering er verre enn en dagens regjering, og nok en konstatering om at Ap ikke vil rykke seg i forhold til EØS. Johansen pådro seg over 40 svarreplikker på sitt innlegg.

Kjersti Barsok, sekretær i NTL Sentralforvaltning og nestleder i LO i Oslo, var en av de kritiske røstene. Hun hadde en klar oppfordring til Johansen:«Hvorfor ser vi så mye mistillit i offentlig sektor? Vi vil ikke ha Lean og HR. Vi trenger tydelige signaler. På gjensyn på Velferdskonferansen!»

Regjeringer av alle farger har lagt til rette for organisasjons- og ledelsesmodeller i det offentlige som bygger opp om mistillit og målemani og bryte ned den norske modellen. Nå har regjeringen og Arbeiderpartiet stort politisk handlingsrom, spesielt etter 22.7.kommisjonens rapport, til å endre dagens ledelsesfilosofi i staten. Velferdskonferansen skal vise konkrete alternativ til markedsretting av det offentlige og alternativer til New Public Management. Som Kjersti Barsok skriver i artikkelen Harmoni med HR «HR er i utgangspunktet en ledelsesfilosofi hvor fagforeninger ikke har noen plass.».

Kjersti Barsok kommer på Velferdskonferansen 2013 den 15. april for å dele sin erfaring og analyse under åpningssesjonen om HR og Lean production. Barsok har i forbindelse med HR-filosofiens framfart i offentlig sektor bidratt til å bringe en rekke viktige kritiske spørsmål på banen. Et av disse er blant annet: Hvorfor gå fra den norske modellen som virker til en HR-modell noe som ikke passer?

Les mer om Raymond Johansens innlegg på Trondheimskonferansen og de over 40 motinnleggene han møtte i Arbeiderbladets nettavis.

Trondheimskonferansen 2013, hoveduttalelse: ”Samling for felles kamp for arbeid og faglige rettigheter”.

 


Velferdskonferansen 2013
Velferdskonferansen 2013 går av stabelen i Oslo 15. april på Folkets Hus/Oslo Kongressenter under tittelen «Slik vil vi styre offentlig sektor!». Her er er programmet for Velferdskonferansen 2013.

(Foto av Raymond Johansen er tatt av Albert H. Collett)

Bla i arkiv

Forfatter: <a href="https://velferdsstaten.no/author/for-velferdsstaten/" target="_self">For Velferdsstaten</a>

Forfatter: For Velferdsstaten

Alliansen For velferdsstaten kjemper for å opprettholde og videreutvikle de velferdsgoder og rettigheter som er vunnet gjennom lang tids faglig og politisk kamp her i landet. Vi avviser undergraving, kommersialisering og markedsorientering av våre velferdsordninger.