Alvorlige avsløringer om Orange Helse

av | des 6, 2017 | Markedsretting

Orange Helse-saken ruller videre i Sverige

I artikkelen Helsemilliarden kunne Aftenposten avsløre hvordan Orange Helse i løpet av denne tiden har organisert virksomheten i lavskattlandet Litauen og hatt transaksjoner gjennom skatteparadis som Malta. I saken males et bilde av en komplisert selskapsstruktur som hele tiden blir omorganisert, sannsynligvis for å gjøre det vanskeligere for offentlige myndigheter å følge pengene.

Som om dette ikke var nok, så har Fagbladet og FriFagbevegelse avdekket meget kritikkverdige forhold for de ansatte. Sykepleierne som arbeidet som vikarer, forteller om dårlige lønnsvilkår og hvordan de har blitt satt i gjeld til selskapet. Sykepleierne kommer i hovedsak fra Øst-Europa. Etter avsløringene har et litauisk regjeringsparti kalt Orange Helse, den norske ambassaden og Sara Bell, leder for Fagforbundet i Bergen, inn til høring i parlamentet.

Midt i denne Orange-suppen står gründer og velferdsprofitør Nils Kristian Paulsen. Han ønsker ikke å beklage noe av det som er blitt avdekket, men forsikrer at «ingen av de ansatte har fått utbetalt mindre enn 88 kroner pr. time». Han selv hadde en ligningsformue på 129 millioner i fjor. Når det kommer til transaksjonene gjennom skatteparadis så er de, ifølge Paulsen, et resultat av «gode ideer» som det «ikke har blitt noe av». Les mer om skandalen her.

Bla i arkiv

Forfatter: <a href="https://velferdsstaten.no/author/for-velferdsstaten/" target="_self">For Velferdsstaten</a>

Forfatter: For Velferdsstaten

Alliansen For velferdsstaten kjemper for å opprettholde og videreutvikle de velferdsgoder og rettigheter som er vunnet gjennom lang tids faglig og politisk kamp her i landet. Vi avviser undergraving, kommersialisering og markedsorientering av våre velferdsordninger.