Akademiet-skole i hardt vær

Privatskoler må betale tilbake 18 millioner kroner

 – Vi føler oss ekstremt lurt. Akademiet reklamerer med tett oppfølging av hver enkelt elev for å sikre best mulig resultater, men nå frykter vi at elevene skal stryke til eksamen, sier forelder Mona Emanuelsen til avisa (betalingsmur).
 
Bakgrunnen er at da elevene i fjor vår ble trukket ut til eksamen i matematikk trodde de at de lå godt an. Standpunktkarakterene på Akademiet var gode: Én sekser, én femmer, samt flere firere og treere. Men eksamenskarakterene ble én treer og én toer, mens resten strøk. Dette er et utslag av det som kalles karakterinflasjon og som er en godt dokumentert konsekvens av det svenske frislippet av kommersielle skoler. Nå ser vi at dette fenomenet også gjør seg gjeldene på de kommersielle skolene i Norge. Foreldrene har levert en lang liste med klager på skolen, og saken er nå til behandling hos Fylkesmannen.
 
Den samme Akademiet-skolen har også varslet at de til neste år vil legge ned sine klasser i medier og kommunikasjon. – Dette kom som et sjokk. Vi hadde ingen anelse om at vi ikke var sikret skoleplass fra neste år, sier Aida Beisland, som er elev på medielinja til Fædrelandsvennen. Fylkeskommunen, som i motsetning til Akademiet-konsernet, har et ansvar for å gi elevene et utdanningstilbud, forsøker nå å finne andre tilbud til elvene.

Bla i arkiv

Forfatter: <a href="https://velferdsstaten.no/author/for-velferdsstaten/" target="_self">For Velferdsstaten</a>

Forfatter: For Velferdsstaten

Alliansen For velferdsstaten kjemper for å opprettholde og videreutvikle de velferdsgoder og rettigheter som er vunnet gjennom lang tids faglig og politisk kamp her i landet. Vi avviser undergraving, kommersialisering og markedsorientering av våre velferdsordninger.