De store spørsmålene i den digitale økonomien

av | jun 16, 2020 | Arbeidsliv

Gjennom tre videoer tar Handelskampanjen opp de store spørsmålene i den digitale økonomien: data og eierskap, sikkerhet og beredskap og arbeid. Hvorfor er data en viktig ressurs for selskaper som Facebook og Google? Hva skjer med personvernet vårt om denne dataen skal flyte fritt over landegrenser?

Fri flyt av data, forbud mot lokal datalagring og teknologioverføring er noen av forslagene som foreslås i en internasjonal e-handelsavtale i Verdens handelsorganisasjon (WTO). I disse tre korte videoene er sentrale spørsmål rundt digital økonomi tatt opp:

  • Hvor går samfunnsutviklingen og hvem har eierskap til data?
  • Ivaretas sikkerhet og beredskap når offentlig data lagres i Microsoft-skyen eller sendes ut av landet?
  • Hvordan påvirker denne utviklingen ansatte? Hvilke krav kan stilles til innsamling og bruk av data på arbeidsplassen?

Videoene kan ses på handelsekampanjens temaside Digital økonomiFacebook og YouTube.

 

Bla i arkiv

Forfatter: <a href="https://velferdsstaten.no/author/for-velferdsstaten/" target="_self">For Velferdsstaten</a>

Forfatter: For Velferdsstaten

Alliansen For velferdsstaten kjemper for å opprettholde og videreutvikle de velferdsgoder og rettigheter som er vunnet gjennom lang tids faglig og politisk kamp her i landet. Vi avviser undergraving, kommersialisering og markedsorientering av våre velferdsordninger.