Video: Barnehage, skole og omsorg – en gullgruve for milliardærer og eiendomsspekulanter?

Tirsdag 9. april arrangerte For velferdsstaten et åpent møte på Kulturhuset i Oslo om konsekvensene av finans- og eiendomsbransjens inntog i velferden. Mike Lewis fra CICTAR innledet møtet. Lewis har jobbet med temaet i flere land og var med i arbeidet med den nye rapporten «Kindergarten Landlord: Should Norwegian taxpayers finance profits finance profits for one of the world’s largest asset managers?» I tillegg fikk publikum høre fra et ekspertpanel med representanter fra Tax Justice Norge, tankesmien Balans fra Sverige og Utdanningsforbundet, samt et tillitsvalgtpanel med representanter fra Fagforbundet og Utdanningsforbundet. Mette Nord, leder i Fagforbundet, avsluttet møtet.

Rapporten og hovedpunkter på norsk kan lastes ned her og her.

Bla i arkiv

Forfatter: <a href="https://velferdsstaten.no/author/for-velferdsstaten/" target="_self">For Velferdsstaten</a>

Forfatter: For Velferdsstaten

Alliansen For velferdsstaten kjemper for å opprettholde og videreutvikle de velferdsgoder og rettigheter som er vunnet gjennom lang tids faglig og politisk kamp her i landet. Vi avviser undergraving, kommersialisering og markedsorientering av våre velferdsordninger.